Candy'nin yazarı Mizuki Sensei 29 Temmuzda bir mesaj yayınlamıştır:
"Çok geciktim ama nihayet yayından önceki düzeltmeleri bitirdim. (Aslında kitabın yayınlanması gereken zaman Mayıs ayıydı)
Kitabın muhteşem dizaynıda neredeyse bitmek üzere, son düzeltmeleride tereddütlerimle bitirdim. kitabın tümünün düzenlemesini yapmak sandığımdanda zormuş.
Yaptığım işe sıksık ara vermek zorunda kaldım, buna birazda acı hatıralarım yol açtı.Kitabı revize etmek mangadanda koptukça benim için çok zor oldu ama hatıralarda yavaş yavaş geri geldi, hayal dünyama geçte olsa yine kavuşabildim. Daha sonra manga severlerin bu düşüncelerimden nefret edeceğine dair uzun uzun düşündüm.Nihayet bütün tereddütlerimden sıyrıldım ve kendimi yeniden doğmuş gibi hissettim.
Kitap iki ciltten oluşuyor. Roman Candy'nin otuzlu yaşlarında hatırladığı eski anılarıyla yeniden yazıldı.
Şu an Candy dünyasıyla yeniden buluşabildiğim için çok mutluyum.
Kaynak 1:
http://8144.teacup.com/lilac/bbs/1441Japonca'dan İngilizce'ye çeviri: Vic Isono
Türkçe çeviri: Esma Güngör Moğul